Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne strani www.coronini-cafe.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za poslovanje.

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom splošnih pogojev poslovanja na spletni strani www.coronini-cafe.com ter se z njimi strinja.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na prevzemnih mestih prodajalca.

 1. PODATKI O PONUDNIKU

Spletno trženje na www.coronini-cafe.com izvaja družba T&R Kava d.o.o. Družba je vpisana v sodni register okrožnega sodišča v Novi Gorici pod referenčno številko 6960928000.

Družba je zavezana za plačilo DDV ( ID za DDV : SI43473253 ). 

 1. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga,
 • dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave.
 1. NAROČILA

Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.

Po oddaji naročila kupec prejme preko elektronske pošte pogodbo (račun).

Prodajalec ob dostavi naročenih artiklov kupcu priloži tudi račun. Na računu sta razčlenjena cena in  stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

 1. ODPREMA BLAGA

Dostavo po Sloveniji za nas opravlja Pošta Slovenije. Vse pošiljke so zavarovane in Vam v primeru poškodovanja pošiljke, le to zamenjamo z novo ali vrnemo vaš denar.

Poštnino zaračunavamo po ceniku Pošte Slovenije, pri plačilu po povzetju pa se ceni poštnine doda strošek 2€.

V primeru pošiljanja paketa s plačilom po povzetju, se plača le dejanski znesek, katerega ste dobili ob potrditvi naročila s strani spletne trgovine www.coronini-cafe.com.

V primeru, da ob dostavi niste dosegljivi, Vas bodo obiskali še enkrat oziroma boste dobili obvestilo o prispeli pošiljki.

Če naslovnik ob poskusu dostave ni dosegljiv, se mu pusti pisno obvestilo o času in kraju prevzema pošiljke.

Za izgubo ali poškodbe pošiljke odgovarja prevoznik – Pošta Slovenije. Ponudnik v primeru poškodbe ali izgube pošiljke pošlje novo takoj po obvestilu. Kupec mora o poškodbi ali izgubi pošiljke obvestiti prevoznika ali ponudnika.

Partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

 1. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA, NAPAKE

Kupec, ki je fizična oseba, ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči (na kontaktni e-naslov info@coronini-caffe.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo kupnine se nakaže na transakcijski (osebni) račun kupca, ki ga sporoči v obvestilu o vračilu blaga.

Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Blago se vrne ponudniku na naslov Volče 96, 5220 Tolmin. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

 1. CENE

Cene so v evrih z DDV. Cena navedena ob posameznem artiklu ne vsebuje stroškov pošiljanja.

Cena izpisana ob koncu naročila je končna cena, ki vsebuje tudi strošek pošiljanja.

Ponudnik krije stroške pakiranja in embalaže.

Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen. Veljavna je tista cena, ki je objavljena na dan naročila t.j. na dan zaključka in oddaje naročila.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa.

 1. PLAČILNI POGOJI

Ponudnik zagotavlja naslednje načine plačila:

 • plačilo po predračunu: kupec prejme predračun po elektronski pošti navedeni pri naročilu. Po plačilu predračuna, sledi odprema pošiljke v dogovorjenem roku.
 • plačilo po povzetju; v kolikor kupec želi plačati po prevzemu je tak način možen le s plačilom v gotovini. Kupec mora biti ne glede na vrednost pošilke osebno prisoten pri prevzemu. V primeru pošiljanja paketa s plačilom po povzetju, plačate poštarju le dejanski znesek, ki ste ga prejeli pri potrditvi naročila.

V kolikor v 72 urah za naročila, ki naj bi bila plačana po predračunu ne bomo prejeli plačila, bo vaš nakup smatran kot neveljaven.

Pozor!
Stroški provizije pri plačilu po povzetju, ki jih zaračuna Pošta Slovenije niso vključeni v strošek nakupa in jih kupec plača sam ob prevzemu neposredno Pošti Slovenije (poštarju ob dostavi oz. ob prevzemu na enoti Pošte Slovenije).

 1. VARNOST

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

 1. VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Prodajalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

Prodajalec za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije.

Prodajalec navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Upravljavec sme uporabiti in obdelovati osebne podatke uporabnika spletne strani, pridobljene ob registraciji ali ob prijavi v spletno stran www.coronini-cafe.com, v skladu z vsakokrat veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

V skladu z ZVOP-1 sme upravljavec osebnih podatkov obdelovati osebne podatke, če je podana osebna privolitev posameznika. Osebna privolitev je prostovoljna izjava volje posameznika, da se lahko njegovi osebni podatki obdelujejo za določen namen, in je dana na podlagi informacij, ki jih zagotovi upravljavec. Osebna privolitev posameznika je lahko pisna, ustna ali druga ustrezna privolitev posameznika.

V primeru uporabe spletne stani www.coronini-cafe.com se za osebno privolitev šteje nakup izdelkov v spletni trgovini ali oblikovanje uporabniškega računa v spletni trgovini.

Upravljavec obdeluje naslednje osebne podatke uporabnika, ki jih je vnesel v registrski obrazec: ime, priimek, naziv podjetja, naslov elektronske pošte, telefonsko številko, naslov prebivališča, kraj za namen izpolnitve naročila, pošiljanja informativnega gradiva, ponudb, računov, in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Obdelava osebnih podatkov pomeni kakršnokoli delovanje ali niz delovanj, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki, ki so avtomatizirano obdelani ali ki so pri ročni obdelavi del zbirke osebnih podatkov ali so namenjeni vključitvi v zbirko osebnih podatkov, zlasti zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklicanje, vpogled, uporaba, razkritje s prenosom, sporočanje, širjenje ali drugo dajanje na razpolago, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, anonimiziranje, izbris ali uničenje; obdelava je lahko ročna ali avtomatizirana (sredstva obdelave).

Uporabnik lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način (npr. preko elektronske pošte) zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Upravljavec bo v 15 (petnajstih) dneh ustrezno preprečil uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem v nadaljnjih 5 (petih) dneh pisno ali na drug dogovorjen način (npr. prek elektronske pošte) obvestil uporabnika, ki je to zahteval.

Upravljavec bo zaradi zavarovanja osebnih podatkov uporabil organizacijske, tehnične in druge ustrezne postopke in ukrepe, da se prepreči nepooblaščeno uničenje podatkov, njihova sprememba ali izguba ter nepooblaščena obdelava. Ker obstajajo na spletnem portalu določene povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi z družbo, Upravljavec ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh. Prav tako upravljavec ne odgovarja za morebitne napake, ki so posledica posredovanja napačnih podatkov ob registraciji na spletni strani portala.

Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave, upravljavec zagotavlja, da bodo osebni podatki izbrisani.

 1. PIŠKOTKI

Spletišče v brskalnik računalnika obiskovalca oziroma uporabnika odloži tako imenovani “piškotek”. Piškotki so tekstovne datoteke, ki se shranijo na uporabnikovem računalniku in omogočajo analize o uporabnikovem obisku, številu obiskov in kaj ga zanima v teh obiskih. V piškotku so osnovni podatki o uporabnikovem obisku določene spletne strani, in sicer  www.coronini-cafe.com. Vsebina piškotka se shrani v računalniku uporabnika v posebnem direktoriju. Z dvakratnim klikom na datoteko dobimo podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu in uri obiska. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljavcu spletne strani, ki jo uporabnik obiskuje.

Uporabnik lahko piškotke z določenimi nastavitvami briše, izključuje oziroma jih pogojno uporablja, a posledično uporabnik ne bo mogel uporabljati vseh funkcij spletišča v polni meri. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja zapisanega v naslovni vrstici.

Upravljavec lahko osebne podatke, ki jih je uporabnik posredoval v postopku registracije, povezuje s podatki, ki so shranjeni v piškotku. Upravljavec lahko podatke, ki jih proizvajajo piškotki, ločeno ali v kombinaciji s posredovanimi osebnimi podatki uporabnika uporabi za ovrednotenje uporabe spletne strani ali za druge namene (izdelavo poročil o aktivnostih internetne strani, statistične analize podatkov, analize nakupovalnih navad, oblikovanja pristopa neposrednega trženja na podlagi nakupovalnih navad, za opravljanje nadaljnjih storitev, povezanih z uporabo spletne strani in druge aktivnosti neposrednega trženja).

Šteje se, da uporabnik ob registraciji na spletišče daje soglasje za namestitev piškotka in osebno privolitev v uporabo in obdelavo osebnih in drugih podatkov, ki obsega tudi možnost obdelovanja in povezovanja podatkov, razvidnih iz piškotkov, z uporabnikovimi osebnimi podatki, ki jih je posredoval.

Uporabnik podatkov je T&R Kava d.o.o.

Na vprašanja uporabnika o zaupnosti uporabnikovih podatkov, načinu zbiranja in uporabi podatkov ali želje po dodatnih informacijah, bo odgovorila odgovorna oseba za upravljanje s podatki registriranih uporabnikov spletne strani www.coronini-cafe.com, ki je Tadej Feregotto, naslov Rutareva 10b, 5220 Tolmin, email info@coronini-caffe.com.

SMS OBVESTILA

Upravljavec za pošiljanje elektronskih sporočil posameznikom (SMS, sporočila
v aplikacijah za hipno sporočanje, e-poštna sporočila) uporablja storitev
Cartfox. Politika zaebnosti Cartfox in podatki o ponudniku Cartfox so dostopni
tukaj. Upravljavec ossebne podatke upravlja skupaj s ponudnikom Cartfox.

Osebni podatki posameznikov, ki se obdelujejo v okviru storitve Cartfox, so:
– e-poštni naslov;
– telefonska številka;
– podatki o spletni strani ali aplikaciji, preko katere je bil posredovan e-
poštni naslov in/ali telefonska številka;
– podatki o pošiljanju sporočil:
o tip sporočila (SMS, sporočilo v aplikaciji za hipno sporočanje (vrsta
aplikacije), e-poštno sporočilo);
o datum pošiljanja;
o čas pošiljanja;
o vsebina pošiljanja (npr. zapuščena nakupovalna košarica, obvestilo
o popustu ipd.);

– podatki o nedostavljivosti sporočila (datum in čas prejema obvestila o
nedostavljivosti;
– podatki o izvedenem dejanju (npr. nakup artikla v zapuščeni nakupovalni
košarici, nakup artikla s popustom ipd.).
Osebni podatki (e-poštni naslov, telefonska številka) se skupnemu upravljavcu,
ponudniku storitve Cartfox, posredujejo samodejno, ko jih posameznik vpiše
na spletnem mestu ali v aplikaciji upravljavca.
Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov pri uporabi storitve Cartfox
je:
– osebna privolitev posameznika (pri prejemnikih, ki so jo podali privolitev
za prejemanje sporočil);
– zakoniti interes upravljavca (pri prejemnikih sporočil, ki upravljavcu niso
podali privolitve za prejemanje sporočil).
Vsako prejeto sporočilo vsebuje navodila za enostavno odjavo od prejemanja.
Z odjavo se prejemnik odjavi le od prejemanja sporočil v storitvi Cartfox. Če
želite popolno odjavo od vseh sporočil, ki jih pošilja upravljavec, nam lahko
pišete na sales@dfvu.org.
Namen obdelave osebnih podatkov v okviru storitve Cartfox je spodbujanje
prejemnikov k nakupu artiklov ali storitev na spletnem mestu ali v aplikaciji
upravljavca oziroma preverjanje njihove volje za sklenitev pogodbe (npr. pri
obveščanju o zapuščeni nakupovalni košarici).
Osebni podatki v okviru storitve Cartfox se ne posredujejo tretjim osebam
(razen skupnemu upravljavcu, ponudniku storitve Cartfox) in tudi upravljavec
do njih nima dostopa. Upravljavec lahko v okviru Cartfox dostopa le do
poročil, ki vsebujejo agregirane in s tem anonimizirane podatke (npr. število
poslanih sporočil, število nakup preko poslanih sporočil ipd.).
Osebni podatki, ki se obdelujejo v okviru storitve Cartfox, se ne iznašajo v

tretje države ali mednarodne organizacije, torej se ne iznašajo ali
posredujejo izven ozemlja držav članic EU.
Informacije o obdobju hrambe osebnih podatkov, ki se obdelujejo v okviru
Cartfox, o varstvu teh osebnih podatkov in o pravicah, ki jih imajo
posamezniki v zvezi s temi osebnimi podatki so dostopni v Politiki zasebnosti in
ravnanja z osebnimi podatki CARTFOX. Za več informacij se lahko obrnete na
sales@dfvu.org ali na pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov JK
Group d.o.o., Stegne 27, 1000 Ljubljana, dpo@jkgroup.si, + 386 (0)590 91
794.

 1. PRITOŽBE IN SPORI

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prodajalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s prodajalcem lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 031714676 ali po elektronski pošti na info@coronini-caffe.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 1. OPOZORILA

Pogoji veljajo od 1.7.2016.